Betara Formatges artesans i ecològics

Pl. Esglèsia, 8 | Perafita

Puntua aquest establiment

HORARIS

De dilluns a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00

PREU MIG

Sense Especificar
Valoració actual de l'establiment
1

Som la formatgeria catalana més premiada als World Cheese Awards, el campionat del món del 'formatge', amb tres medalles: la d'or, pel formatge de cabra amb llet crua; la de plata, pel formatge de vaca ecològic; i la de broze, pel formatge de cabra cremós.

Quin millor espai per l'elaboració de productes artesans que la comarca del Lluçanès, on Betara ens aporta tota l'essència formatgera d’aquesta terra, productes derivats de la llet de primera qualitat amb el millor tracte, respectant cada procés d'elaboració per aconseguir un producte exemplar i honorífic.

Betara, neix en el si d’una família treballadora agregada a la terra catalana. La família Berengueras, dedicada a la vida de pagès i per tant coneixedora de tot el món rural decideix als anys 90 comercialitzar productes catalans. En aquest punt és on comença la dedicació plena a l'entorn dels formatges, producte que elaborem de manera ben tradicional i a l'estil més artesà. Fabriquem formatge d'ovella cabra i vaca, madurats amb l'aire dels Pirineus que els dóna un sabor i un a qualitat ben característica de la nostra zona. Els nostres formatges són d'una qualitat molt acurada tal com ho és l'elecció de la llet que elabora el nostre producte, per aquesta raó fabriquem formatge pasteuritzat, i també amb llet crua per recordar el gust més tradicional de la nostra terra.

Des de fa 3 anys vam obtenir el distintiu de productors ecològics artesanals, és a dir produïm un formatge madurat a partir de bestiar etiquetat com ecològic i des de fa poc elaborem formatge fresc, mató i iogurt.

Sota l'etiquetat Artesà, Betara ens ofereix uns formatges amb sabor i aroma originals, amb identitat pròpia, resultat d’una elaboració que segueix els processos propis de la comarca del Lluçanès, amb les seves costums i tradicions.

Utilitzant les llets més naturals dels Pirineus, respectant segons el tipus de producte els temps de fermentació i amb les condicions òptimes de temperatura i humitat en el procés de maduració, els formatges del Lluçanès gaudeixen d’unes propietats úniques i específiques fruit d'una elaboració artesana.