Bombers Vic

Ctra. de Roda s/n | Vic

Puntua aquest establiment

HORARIS

PREU MIG

Sense Especificar
Valoració actual de l'establiment
0

Ja fa més de 150 anys que els bombers de la Ciutat de Vic es constituïen en un primer reglament, i els que avui formem part del cos de Bombers del Parc de Vic volem retre homenatge a tots aquells que d’una manera o altra han assistit les emergències de la ciutat durant tots aquests anys.

En aquest web us mostrem les activitats relacionades amb la nostra professió i així poder apropar i donar a conèixer a tohom la nostra feina, tant per la part professional com per la més humana.

FUNCIONS

Encara avui molta gent només relaciona la feina dels Bombers amb l'extinció d'incendis. Aquesta és una de les tasques principals però cada dia estem atenent molts altres tipus d'emergències.

Aquestes actuacions són molt diverses i van des del rescat de persones en perill (accidents de trànsit, esfondraments, accidents laborals o de muntanya, etc.) a l'extinció d'incendis (forestals, vivendes, indústries, vehicles, etc) i altres tipus d'assistències (esgotaments d'aigua, rescats d'animals, etc).

També participem en tasques preventives d'informació i formació a la població de com actuar en cas de situacions de perill.

Les funcions que per llei s'atribueixen al Cos de Bombers de la Generalitat són la prevenció i extinció d'incendis i salvaments dins el territori Català. El Parc de Bombers de Vic és un dels diferents col·lectius que el formen i realitza les tasques operatives allà on són requerits, per tant, és habitual participar en serveis fora de la comarca i també en altres províncies. De totes maneres el gruix principal d'actuacions són al municipi de Vic i a la resta de pobles de la comarca.

Per poder dur a terme aquestes especialitats tots els bombers han passat per un procés formatiu a l'Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya. Aquesta és una tasca fonamental ja que són molts els camps dels quals s'ha de tenir coneixements degut a la gran diversitat i complexitat de situacions diferents que poden sorgir en una actuació (sanitaris, risc químic, forestals, cartogràfics, etc).

A més de la formació teoricopràctica inicial hi ha una formació contínua permanent a fi d'anar adaptant les tècniques a les noves necessitats o incorporant noves tècniques per tal de millorar l'atenció als ciutadans.